Thursday, November 17, 2011

Swedish trullo!

Bara två av tornen på de koniska trullihus­taken, typiska för trakten kring Alberobello, är av äldre datum. Övriga huset är nybyggt.

Favorithörna framför öppna spisen. Djup soffa för kryp-upp-tillvaro, och bakom finns en bordslampa från Bestlite. Taklampan är från Santa & Cole, men har fått ny skärm. Den ursprungliga brann genom en olyckshändelse upp och Morten har själv gjort en ny med hjälp av 1,5 kilometer ­pappersremsor. På spiselkransen står en 
dansande hinduisk gud, inköpt av Tina i Indien. Målning, till vänster, av Morten.

Lantkökskänsla på nyitalienska. Dricksvattnet hämtas upp från 455 meters djup och renas via ett filter under diskbänken. Den afrikanska hjorten är inköpt i Köpenhamn och kallas numera Åse.

Arkitektur efter medeltida förebild med välvda bågar och grovhuggen kalksten. Inredningen här, i ett av husets sovrum, är lika enkel som  i det övriga huset: några Eames-stolar, en litet skåp i offwhite samt golvpuff från Fatboy.

En vacker valvbåge utgör gräns mellan kök och vardagsrum. Bordet är från ­Köpenhamns­­­­­butiken Green square.

Ett mjukt böljande smycke. Fladdermusfåtöljen ritades 1938 av Jorge Ferra­ri Hardoy, Juan ­Kurchan och Antonio Bonet. Redan på 50-talet miste tillverkaren Knoll sitt patent och marknaden svämmade över av decenniets mesta tonårsfavorit.

Vid det gamla olivträdet finns chans till svalka när solen gassar som bäst.

Terrassens lilla lounge-podium intill poolen 
fungerar som en magnet. Här tillbringas många  behagliga timmar. Huvudbyggnaden med sin fyrkantiga, borgliknande del, rymmer bland ­annat köksavdelning och takterrass med vid ­utsikt över det apuliska landskapet. Sittpuffar från Ikea.
                                        image: skona hem

No comments:

Post a Comment

Thanks!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...